POLKUPYÖRIEN

SÄHKÖISTYS

Pyörien sähköistys

Tiesitkö, että oman polkupyöräsi sähköistäminen on mahdollista!

Omasta vanhasta tai uudesta pyörästäsi on helppo saada sähköavusteinen polkupyörä asennuttamalla siihen laadukas sähköistyssarja. FatWhale Kustom pystyy sähköistämään lähes kaikki pyörät.

Sähköistyksessä polkupyörääsi asennetaan joko napamoottori (eteen tai taakse) tai keskiömoottori. Keskiömoottori asennetaan olemassa olevan poljinkeskiön tilalle. Akulle asennetaan akkutelakka, yleensä juomapullotelineen kohdalle, ja tankoon asennetaan LCD-näyttö sekä hallintalaitteet. Pyörän runkoon ei tehdä muutoksia ja pyörä on muutettavissa takaisin tavalliseksi polkupyöräksi.

Käyttösäde riippuu hyvin monesta tekijästä, kuten ajajan painosta, keliolosuhteista, tien mäkisyydestä, avustustasosta jne. Esimerkiksi 36V 540Wh akulla ajelee yhdellä latauksella n. 80-90kg painoisella polkijalla, sekä keskitason avustuksella noin 70-90km.

Käytän laadukkaita Bafang keskimoottoreita ja MXUS napamoottoreita sekä hyvälaatuisia Samsung tai LG akkukennoja sisältäviä Li-ion akkuja. Miksi suotta sotket kätesi ja arvaile miten tämä onnistuu. Anna minun hoitaa sähköistys nopeasti ja ammattitaidolla. Haen myös pyörän kotoasi sähköistykseen ja palautan sen sinulle sähköpyöränä.

Moottori vaihtoehtoja on valittavissa pääsääntöisesti 250W – 1000W välillä. Ja akun kapasiteettejä valittavissa 360Wh – 1000Wh välillä.

polkupyörän sähköistys
Sähköavusteinen polkupyörä

Sähköavusteinen vai moottorilla varustettu polkupyörä?

Sähköavusteinen polkupyörä

Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250 W, avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h, ja avustus saa toimia vain poljettaessa.

Moottorilla varustettu polkupyörä

Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-a) suurin teho saa olla enintään 1000 W, moottori voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h.

Sähköavusteisiin polkupyöriin sovelletaan polkupyörän teknisiä vaatimuksia eikä niille tarvitse ottaa liikennevakuutusta. Sen sijaan liikennevakuutus on otettava moottorilla varustetuille polkupyörille, jotka eivät täytä sähköavusteisen polkupyörän ehtoja.

Yli 25 km/h moottorin avustuksella kulkevat sähköavusteiset tai moottorilla varustetun polkupyörät eivät ole tieliikennekelpoisia polkupyöriä. Ne on rekisteröitävä mopoiksi, jos se on laitteen ominaisuuksien osalta mahdollista. Käytännössä tämä edellyttää sitä, että laite on tyyppihyväksytty mopoksi.

Alla muutama suuntaa antava hinta esimerkki, hinnat sisältävät pientarvikkeet ja asennuksen.

  • 250W etunapamoottori ja 36V 540Wh runkoakku 1250,00eur
  • 250W keskiömoottori ja 36V 540Wh runkoakku 1450,00eur
  • 1000W keskiömoottori ja 48V 840Wh runkoakku 1850,00eur


Kysy myös muita moottori- ja akkuvaihtoehtoja.

Kiinnostaako vieläkin tehokkaampi sähkösarja?

Sähkösarjoja on saatavilla myös ns. offroad käyttöön. Nämä eivät ole siten tieliikennelaillisia.

Moottorin tehot valittavissa 1000W – 12000W välillä, nämä tehokkaammat moottorit ovat yleensä suoravetoisia napamoottoreita ja ne vaativat isot ja hyvät akut toimiakseen täydellisesti. Nämä sarjat valitaan asiakkaan pyörän, mopon tai muun kulkuvälineen mukaan huomioiden niiden rakenteen kestävyyden jne. Yhteistyökumppaniltani saan juuri sen muotoisen, kokoisen ja tehoisen akun kuin sinun projektisi kaipaa.


Jos haluat sähköistää esim. mopon, skootterin tai moottoripyörän, niin ota rohkeasti yhteyttä.